INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
320 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (naudojau nešaldytą)
9 vienetai krabų lazdelių
120 gramų mocarela sūrio (naudojau skirtą kepiniams, tarkuoto)
100 gramų fetos sūrio
pagal skonį svogūnų laiškų
pagal skonį krapų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūnų laiškus supjaustyti.
2.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti svogūnų laiškus, apkepti.
3.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti smulkintus krapus, berti pipirus, išplakti ir supilti į keptuvę su svogūnų laiškais, iškepti omletą, palikti atvėsti.
4.
Krabų lazdeles ir fetos sūrį supjaustyti mažais gabalėliais.
5.
Sluoksniuotą tešlą išvynioti, per vidurį sudėti omletą, ant viršaus dėti pusę krabų lazdelių, pusę fetos sūrio, pusę tarkuoto sūrio. Tuomet kartoti sluoksnius ta pačia tvarka iki kol neliks ingredientų.
6.
Tešlos šonus įpjauti juostelėmis, ir kiekvieną juostelę užlenkti į viršų, kad gražiai ir visiškai uždengtų įdarą.
7.
Aptepimui į dubenį įleisti trynį, pilti pieną ir išplakti. Aptepti štrudelį, pabarstyti sezamo sėklomis.
8.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-25 minutes, kol gražiai apskrus.