INGREDIENTAI: 4 vienetai silkių filė (silpnai sūdytų, apytikriai)
150 gramų jogurto, natūralaus
130 gramų grietinės
2 vienetai marinuotų agurkų
1 vienetas obuolių (mažo)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didesnio)
1 pundelis krapų
2 šaukštai mineralinio vandens
2 šaukštai marinatas (nuo agurkėlių, apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Obuolį, agurkus ir svogūną supjaustyti mažais gabaliukais, krapus susmulkinti.
2.
Silkių file supjaustyti juostelėmis.
3.
Į dubenį sudėti jogurtą, grietinę, mineralinį vandenį, marinatą nuo agurkų ir gerai išmaišyti. Tuomet įberti druskos, pipirų, krapus, sudėti svogūną, agurkus, obuolį ir dar kartą permaišyti.
4.
Paruoštą padažą sudėti ant silkes arba galima ją įmaišyti į paruoštą padažą. Galima daryti taip, kaip skaniau ir geriau.
5.
Patiekti su bulvėmis.
Patarimai:
•
Papildomai į padažą galima įberti šiek tiek cukraus.