INGREDIENTAI: 400 gramų veršienos (pjaustyto 1.5 cm kubeliais)
400 mililitrų konservuotų pomidorų
3 stiklinės vištienos sultinio
1 stiklinė baltų pupelių (mirkytų 8 valandas)
2 vienetai morkų (pjaustytų kubeliais)
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
1 vienetas salierų stiebų
0.5 vieneto aitriosios paprikos (smulkinto, be sėklų)
1 sauja petražolių (kapotų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako (smulkiai kapoto)
1 vienetas lauro lapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mirkytas pupules nuplaukite, drauge su lauro lapu dėkite į puodą, apliekite šaltu vandeniu, lengvai pasūdykite ir virkite apie valandą, kol pupelės bus visiškai minkštos. Nukelkite puodą nuo ugnies, bet vandens nenupilkite.
2.
Kitame puode įkaitinkite aliejų, berkite pjaustytus svogūnus, morkas, salierus. Kepkite tris minutes, suberkite smulkintą česnaką ir čili pipirą. Kepkite dar apie minutę, tada suberkite mėsos gabaliukus. Kepkite mėsą apie 5 minutes, kol iš išorės pakeis spalvą. Apliekite pomidorais ir sultiniu. Nupilkite vandenį nuo pupelių, gerai nuplaukite jas ir berkite į sriubą.
3.
Leiskite sriubai virsnoti ant lengvos ugnies 15-20 minučių. Pagardinkite pipirais, druska, jei reikia, apiberkite petražolėmis ir mėgaukitės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"