Veganiški mėsainiai su humusu, keptais pievagrybiais, avokadais ir sojų maltiniais
INGREDIENTAI: 100 gramų pievagrybių
2 vienetai mėsainių bandelių
2 vienetai sojų maltinių (naudojome „Naturli“)
2 vienetai pomidorų
1 vienetas avokadų
1 vienetas agurkų
2 šaukštai humuso
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
1 pundelis salotų
2 šaukštai padažo (naudojome augalinį „Naturli“ „Créme fresh“)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite šlakelį aliejaus. Suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Išimkite iš keptuvės, pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų.
2.
Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šlakelį alyvuogių aliejaus. Sudėkite sojų maltinius. Vadovaudamiesi instrukcija ant pakuotės, kepkite juos iš abiejų pusių po maždaug 5 minutes, kol iškeps ir gardžiai apskrus. Išimkite iš keptuvės į lėkštę.
3.
Bandeles trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje.
4.
Apatinę bandelių pusę aptepkite humusu, ant jo dėkite kelis šviežių salotų lapus, o ant salotos paskleiskite keptus pievagrybius. Ant viršaus dėkite keptą sojų maltinuką. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir paskleiskite jas ant maltinuko. Apšlakstykite šaukštu ar dviem šaukštais „Créme fresh“ padažo. Ant viršaus dėkite porą pomidoro griežinėlių, agurko riekelių. Užvožkite viršutinę bandelės dalį.
5.
Patiekite ir ragaukite iš karto.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje