TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Sluoksniuotas varškės desertas su šaldytomis uogomis
Sluoksniuotas varškės desertas su šaldytomis uogomis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Kremui:
360 gramų varškės 9% (drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių)
2 šaukštai graikiško jogurto
1 vienetas citrinų
2 šaukštai medaus (arba klevų sirupo, cukraus, ksilitolio ar kito saldiklio)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Padažui:
300 gramų šaldytų uogų
2 šaukštai klevų sirupo (ar kito saldiklio)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių ar tapijokos)
Papildomai:
100 gramų sausainių (naudojome Gaidelis 7 grūdai pusrytainius morka+cinamonas)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šaldytas uogas dedame į prikaistuvį drauge su klevų sirupu (ar kitu saldikliu). Kaitiname ant vidutinės ugnies vis pamaišydami iki užvirs. Paverdame 3-4 minutes, tada suberiame kukurūrų kramolą (sumaišytą su šaukštu vandens) ir maišydami trumpai pakaitiname iki sutirštės. Nuimame nuo kaitros, paragaujame, ar patinka skonis - jei norisi saldžiau, įdedame dar saldiklio. Paliekame visiškai atvėsti.

2.
Kremui į dubenį dedame varškę, jogurtą, medų (arba kitą saldiklį), vanilę, įtarkuojame citrinos žievelę ir įspaudžiame pusės citrinos sultis. Elektriniu trintuvu viską sutriname iki glotnios, kremiškos konsistencijos. Paragaujame, ar patinka skonis - jei norisi saldžiau, įdedame dar saldiklio, o jei rūgščiau - įspaudžiame dar citrinos sulčių.

3.
Sausainius rankomis sutrupiname į smulkius gabalėlius.

4.
Nedidelėse stiklinėse ar taurėse sluoksniuojame desertą: dedame varškės kremo, ant jo - sausainių, tada - uogų padažo, ant jo - vėl varškės kremo.

5.
Galima patiekti iškart, bet mums šis desertas skaniausias bent pusvalandį pastovėjęs šaldytuve.

6.
Patiekiant deserto viršų galima pabarstyti trupučiu trupintų sausainių.




admin · 2023-04-07 03:00 · 276 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt