INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
135 gramai lazdyno riešutų (kepintų, maltų)
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai kakavos
1 šaukštas miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
150 gramų sviesto (minkšto)
90 gramų pieniško šokolado
70 gramų riešutinių vaflių
60 gramų juodojo šokolado
4 šaukštai šokoladinio lazdyno riešutų kremo
Sulaistymui:
šiek tiek likerio (arba vandens ir cukraus sirupo)
Glajui:
70 gramų juodojo šokolado
60 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius gerai išplakite su cukraus pudra iki purumo. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais. Pamažu, vis maišydami, įmaišykite juos į kiaušinių masę. Suberkite riešutus ir palengva išmaišykite.
2.
Tešlą sukrėskite į 18 cm apvalią kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į 180C orkaitę. Kepkite apie 25-30 min. (tikrinkite mediniu pagaliuku, įbestas ir ištrauktas iš biskvito smeigtukas turi būti sausas, neaplipęs tešla). Iškepusį biskvitą gerai atvėsinkite.
3.
Kremui šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje ir palikite pravėsti. Minkštą sviestą išplakite iki purumo, supilkite tirpintą šokoladą, riešutinį kremą ir gerai išmaišykite. Į kremą sudėkite peiliu rupiai susmulkintus vaflius.
4.
Biskvitą perpjaukite horizontaliai į tris dalis, kiekvieną biskvitą gerai sulaistykite. Vieną sluoksnį pertepkite maždaug ketvirčiu kremo, užklokite antruoju biskvitu, spustelkite, dar ketvirtis kremo, dar biskvitas, sutepkite likusį kremą – juo aptepkite ir torto kraštus (todėl biskvitus pertepame ne trečdaliu, o ketvirčiu kremo). Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
5.
Glajui visus ingredientus ištirpinkite garų vonelėje, išmaišykite iki vientisos masės, palikite 10-čiai minučiu pravėsti ir apliekite tortą, puoškite kaip patinka. Dėkite į šaldytuvą nakčiai.