TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Nostalgiškas karamelinis trupiniuotis pagal mamos receptą
Karamelinis trupinys trupiniuotis tinginys

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
200 gramų riešutų (kepintų, smulkintų)
3 šaukštai kokoso drožlių (labai smulkių, arba aguonų)
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas cukraus pudros
Naminei karamelei:
200 gramų cukraus
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje išsukti sviestą su kiaušiniu ir cukraus pudra, supilti pieną ir viską išmaišyti.

2.
Po truputį suberti miltus su kepimo milteliais, kol tešla sukibs į gabalą, tada kelis kartus paminkyti, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti 1 val. į šaldymo kamerą.

3.
Po to tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti juostelėmis. Sudėti juosteles į kepimo popieriumi išklotą skardą.

4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min, kol gražiai paruduoja. Palikti šiek tiek atvėsti.

5.
Iškepusias juosteles susmulkinti maisto smulkintuvu iki trupinių ir sumaišyti su riešutais bei kokoso drožlėmis.

6.
Karamelei sviestą supjaustome gabaliukais.

7.
Į puodą suberti cukrų ir, maišant, kaitinti, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dėti sviesto gabaliukus ir maišyti. Tada nuimti nuo ugnies ir plona srovele, per kelis kartus supilti grietinėlę, visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų į gabalus. Kai pasidarys vienalytė masė, nuimti nuo ugnies ir palikti atšalti.

8.
Atvėsusią karamelę supilti ant trupinių, išmaišyti ir sukrėsti į maistine plevele išklotą formą. Masę tolygiai paspausti prie dugno. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.




admin · 2023-04-07 21:00 · 278 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt