INGREDIENTAI: Įdarui:
450 gramų kalakutienos (smulkintos)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai mocarela sūrio (tarkuoto)
pagal skonį prieskonių paukštienai
pagal skonį džiovintų žolelių mišinio
Tešlai:
8 vienetai bulvių
1 vienetas kiaušinių (L dydžio)
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis prieskonių bulvėms
pagal poreikį džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kalakutieną su smulkintu svogūnu pakepiau keptuvėje įkaitintame aliejuje, pagardinau prieskoniais, druska. Galiausiai sudėjau sūrį ir išmaišiau.
2.
Bulves išviriau su druska ir sutryniau trintuvu. Į bulvių masę įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, prieskonius ir išmaišiau. Jeigu masė labai lipni, įdėkite šaukštą miltų, bet nepersistenkite, nes kitaip žemaičiai bus guminiai.
3.
Formuokite blynelius drėgnomis rankomis - gnybkite bulvių masės suplokite delne į paplotėlį, į vidurį dėkite įdaro, užspauskite kraštus, abiem delnais formuokite blyną. Apvoliojau džiūvesėliuose. Paruoštus žemaičių blynus apkepiau keptuvėje su aliejumi.
4.
Apkeptus žemaičių blynelius perdėjau ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepiau 180 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Patiekiau su grietine ir sviesto padažu.