INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
200 gramų lazdyno riešutų (kepintų, maltų)
5 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai kakavos
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų pieniško šokolado
85 gramai riešutinių vaflių
5 šaukštai šokoladinio kremo nutella
Sulaistymui:
100 mililitrų kavos (paruoštos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išsukame su cukraus pudra iki purios masės.
2.
Kitame dubenyje miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais.
3.
Dalimis, maišydami, suberiame miltų mišinį į kiaušinių plakinį. Suberiame maltus lazdynų riešutus ir lengvai išmaišome iki vientisos masės. Paruoštą biskvito tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (22 cm skersmens).
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
5.
Atvėsusį biskvitą perpjauname per pusę.
6.
Kremui abiejų rūšių šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir atidedame į šalį, kol šiek tiek atvės.
7.
Stambiai supjaustome vafliukus.
8.
Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakame iki purumo. Į sviestą supilame šiltą šokoladą, sudedame šokoladinį riešutų kremą ir išmaišome. Įmaišome supjaustytus riešutinius vafliukus.
9.
Biskvitą dedame į tortinę. Sulaistome paruošta kava. Tepame pusę kiekio kremo, dedame antrąjį biskvitą ant viršaus, sulaistome kava ir tepame vėl kremu. Galima aptepti kremu ir šonus. Dedame tortą į šaldytuvą sutvirtėti.
10.
Prieš patiekdami, išimame iš šaldytuvo ir šiek tiek palaikome kambario temperatūroje, kad truputėlį suminkštėtų.
Patarimai:
•
Kepimo forma 22 cm skersmens.