INGREDIENTAI: 1 kilogramas moliūgų
400 gramų pilno grūdo makaronai
100 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
100 mililitrų grietinėlės (liesos)
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio malto muskato
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pjaustytą moliūgą verdame pasūdytame vandenyje apie 10 min. Nupilame didžiają dalį vandens ir lmoliūgus su likusiu skysčių sutriname trintuve.
2.
Makaronus išverdame pagal instrukciją.
3.
Į trintą moliūgą supilame grietinėlę, sudedame tarkuotą sūrį, prieskonius ir kaitiname, kol sūris ištirpsta. Į padažą sudedame makaronus, viską permaišome ir tiekiame. Skanaus!