INGREDIENTAI: 280 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 gramų varškės (sausesnės)
200 gramų sviesto (šalto)
40 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas aguonų (apytikriai, nebūtina)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Įdarui:
pagal poreikį uogienės (tirštesnės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trynius sudėti į dubenį. Į dubenį su tryniais sudėti varškę, suberti cukrų, vanilę, druską. Išplakti elektriniu plaktuvu. Įmaišyti aguonas.
2.
Sutarkuoti sviestą ir jį sudėti į dubenį su išplakta mase. Berti miltus, kepimo miltelius ir minkyti tešlą. Ji turi nelipti prie rankų.
3.
Tešlą padalinti į dvi dalis, sudėti į maišelius ir įdėti į šaldytuvą 1 - 1.5 valandos, kad gerai atšaltų.
4.
Stalą pabarstyti miltais, padėti tešlos gabalus ir iškočioti iki maždaug 3 milimetrų storio. Supjaustyti 10x10 cm dydžio kvadratėliais.
5.
Ant kiekvieno kvadratėlio krašto dėti 1 šaukštelį su kaupu įdaro, susukti į suktinuką.
6.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti visus paruoštus suktinukus.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol lengvai ir gražiai pradės ruduoti.
Patarimai:
•
Įdarui taip pat galima rinktis uogas, vaisius, uogienę, varškę, šokoladą, virtą kondensuotą pieną, pudingą, kremą ar ką tik mėgstate - tešla nėra saldi, todėl įdaras turėtų būti saldus.