INGREDIENTAI: 1 kilogramas pomidorų (tinka ir konservuoti savo sultyse)
1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
1 vienetas cukinijų (jaunos)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (arba paprasto svogūno)
1 vienetas aitriųjų pipirų
1 šaukštas cukraus (arba pagal skonį)
20 gramų sviesto
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorus supjaustyti kubeliais. Pupeles nusunkti nuo skysčio. Svogūnus smulkiai supjaustyti. Česnaką ir čili pipirą smulkiai sukapoti. Cukiniją supjaustyti kubeliais.
2.
Nedideliame puode ištirpinti sviestą. Sudėti smulkintą svogūną, apkepinti. Tada sudėti cukrų ir kepinti, kol jis ištirps.
3.
Tada dėti česnaką, cukiniją, pomidorus, čili pipirą ir pupeles. Troškinti ant nedidelės ugnies iki kol nugaruos didžioji dalis skysčio ir troškinys sutirštės. Pagal skonį pagardinti druska.
4.
Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais, papuošti keptais svogūnų griežinėliais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .
•
Cukraus į troškinį galima ir nedėti (ypač jeigu pomidorai vasariniai, intensyvaus skonio), tačiau truputis cukraus padeda subalansuoti pomidorų rūgštumą.