INGREDIENTAI: 250 gramų varškės 9%
250 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų grietinės, 30% riebumo
2 vienetai kiaušinių trynių
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis acto
1 šaukštelis sodos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę sutrinkite šakute. Į varškės masę įmaišykite trynius, vanilinį cukrų, cukrų, sodą, actą, grietinę ir miltus. Užminkykite tešlą.
2.
Gautą tešlą iš dubens perkelkite ant miltuoto stalviršio, šiek tiek paminkykite ir iškočiokite į maždaug 0,5cm storio lakštą (neplonai).
3.
Sausainių formelės pagalba išpjaukite širdeles.
4.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir kepkite spurgytes iš abiejų pusių iki gražios rudos spalvos.
5.
Patiekiant apibarstykite cukraus pudra. Skanaus.
Patarimai:
•
Iš nurodyto kiekio produktų pagaminsite maždaug apie 12-15 spurgyčių - širdelių.