TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
300 gramų lašišos filė
100 gramų rudųjų ryžių
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
1 šaukštelis sezamo sėklų (aš nebėriau)
Padažui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas medaus
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas citrinų sulčių
1 centimetras imbiero (tarkuoto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Lašišos filė perpjauname pusiau. Pabarstome druska, pipirais ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti.

2.
Žuvį kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min.

3.
Ryžius suberiame į verdantį, pasūdytą vandenį ir verdame apie 25 min.

4.
Agurką supjaustome pusžiedžiais, svogūną nulupame ir taip pat supjaustome pusžiedžiais. Sumaišome su virtais ryžiais.

5.
Dubenėlyje sumaišome tarkuotą imbierą, medų (jei labai kietas, jį šiek tiek pašildome), sojų padažą, citrinos sultis, alyvuogių aliejų. Padažą gerai išmaišome, kol taps vientisos konsistencijos.

6.
Iškeptą lašišą paskirstome gabalėliais ir dedame ant ryžių. Apšlakstome padažu. Jeigu salotas gardinsite sezamo sėklomis, jas šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje.




admin · 2023-04-12 09:00 · 408 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt