INGREDIENTAI: 500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų kreminio sūrio
2 vienetai bananų
100 gramų uogų (naudojau perpus šaldytas šilaguoges ir juodus serbentus, bet tinka ir kitokios šviežios ar šaldytos)
100 gramų juodųjų serbentų (šaldytų)
80 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei i naudojame šaldytas uogas, jas dedame į puodą, beriame cukrų, užverdame ant vidutinės ugnies ir paverdame 2 minutes. Atvėsiname. Jei naudojame šviežias uogas, jas tiesiog sutriname su cukrumi.
2.
Bananus sutriname iki vientisos masės.
3.
Grietinėlę išplakame iki standumo. Dedame kreminį sūrį ir išmaišome. Dedame uogų, bananų tyrę ir išmaišome.
4.
Masę dedame į vieną didelį indą ar į porcijinius indelius ir pastatome į šaldymo kamerą nakčiai.
5.
Prieš valgant, ištraukiame ledus ir palaikome 15-20 min kambario temperatūroje.