INGREDIENTAI: 2 vienetai pomidorų
2 riekelės balta duona (arba batono)
1 vienetas agurkų (nedidelio)
1 pundelis baziliko lapelių
1 vienetas rausvųjų svogūnų (mažo)
1 pundelis baziliko (arba petražolių ar kitų žalumynų)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai raudonojo vyno acto
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duonos riekeles supjaustyti kubeliais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, berti druskos ir gerai išmaišyti.
2.
Kepimo formą padengti kepimo popieriumi, suberti duonelės gabaliukus ir kepti įkaitintoje iki 200˚C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių, kol apskrus. Iškepus atidėti atvėsti. Jei norite, galima kepti ir sausoje keptuvėje kelias minutes iki kol apskrus.
3.
Pomidorus, agurką, svogūną supjaustyti mažesniais gabalėliais, susmulkinti baziliko lapelius ir sudėti dubenį. Tuomet sudėti atvėsusią duonelę.
4.
Padažui į nedidelį dubenėlį pilti alyvuogių aliejų, raudonojo vyno actą, smulkintą česnaką, berti druską, pipirus ir gerai išmaišyti, supilti į dubenį su paruoštomis salotos ir permaišyti.