INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų
2 vienetai bulvių
1 stiklinė pieno
1 vienetas morkų
0.5 vieneto svogūnų
50 gramų kietojo sūrio
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 žiupsnelis pipirų
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais. Morką nulupame ir sutarkuojame. Žiedinį kopūstą išskirstome žiedais. Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
2.
Aliejuje pakepiname svogūną ir morką.
3.
Į puodą sudedame daržoves ir paverdame apie 20 min. Pagardiname druska, pipirais.
4.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, beriame miltus ir gerai išmaišome. Supilame pieną ir kaitiname, kol masė pradės tirštėti. Suberiame tarkuotą sūrį. Masę gerai išmaišome ir supilame į sriubą. Viską pakaitiname dar apie 5 min. sriubą sutriname elektriniu trintuvu. Skanu valgyti su sumuštinių duonos skrebučiais.