INGREDIENTAI: 6 riekės batono
1 vienetas kiaušinių
50 gramų karštai rūkyto kumpio (arba mėgiamos dešrytės)
50 gramų fermentinio sūrio
pagal skonį svogūnų (ar svogūno laiškų)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų (ir/ar kitų mėgstamų prieskonių)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sūrį ir kumpį sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti smulkiai, sudėti į dubenį.
2.
Berti prieskonius, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Masė neturi būti skysta.
3.
Ant batono užtepti masės, paspaudžiant, kad priliptų.
4.
Įkaitinti keptuvę, pilti truputį aliejaus (nepadauginti) ir dėti kepti sumuštinius mase žemyn. Apkepus, atsargiai apversti ir pakepti, kol batonas apskrus.