INGREDIENTAI: 20 vienetų moliuskų (šukučių mėsos)
200 gramų kiaušininių makaronų (kiniškų, greito paruošimo )
150 gramų krevečių be kevalo
2 vienetai žaliųjų citrinų
1 sauja džiovintų grybų (baltųjų kiniškų, "Fungus")
4 skiltelės česnako
1 vienetas aitriosios paprikos
500 mililitrų sultinio (grybų)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui)
1 sauja kalendros (patiekiant)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kiniškus grybus užmerkite karštame grybų sultinyje.
2.
Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 3-5 minutes, tada perliekite vandeniu.
3.
Aitriąją papriką ir česnaką smulkiai supjaustykite. Kalendrą sukapokite.
4.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir greitai ant didelės ugnies apkepinkite šukutes bei krevetes. Nekepkite visko vienu metu, nes išsiskyrus sultims, viskas tik troškinsis, bet skaniai neapskrus. Kaip apkepsite visas jūros gerybes, sudėkite jas atgal į keptuvę, suberkite česnaką, aitriąją papriką, įspauskite žaliųjų citrinų sultis ir patroškinkite iki 1 min.
5.
Nusunkite ir šiek tiek pasmulkinkite grybus, sumaišykite su makaronais.
6.
Ant makaronų užpilkite troškintas jūros gėrybes. Pagardinkite kalendra.