TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Triušienos kukuliai azijietišku stiliumi
Triušienos kukuliai azijietišku stiliumi

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
300 gramų triušienos faršas
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas miltų
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai sezamo sėklų (apvolioti)
1 šlakelis aliejaus (kepti)
100 gramų makaronų (naudojau Chow Mein)
Padažui:
1 šlakelis aliejaus
1 šlakelis ryžių acto
1 šaukštas medaus
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
Salotoms:
2 vienetai morkų
1 pundelis laiškinių česnakų
1 šlakelis sezamų aliejaus
1 šlakelis sojos padažo
1 šaukštelis sezamo sėklų
1 skiltelė česnako

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į triušienos mėsą dedame kiaušinio trynį, smulkintą česnaką, beriame druskos, pipirų ir miltų. Masę gerai išmaišome.

2.
Drėgnomis rankomis formuojame kąsnio dydžio kukuliukus, apvoliojame sezamo sėklose.

3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame triušienos kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus.

4.
Padažui į prikaistuvį pilame aliejaus, sudedame medų ir pakaitiname, kol jis ištirps. Tada supilame ryžių actą, sojų padažą. Pakaitiname kelias minutes, beriame krakmolą. Kaitiname padažą, kol jis pradės tirštėti. Į jį sudedame triušienos kukulius, apvoliojame padažu ir pakaitiname pora minučius.

5.
Makaronus dedame į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verdame 4 min. Išgriebiame.

6.
Morkas sutarkuojame šiaudeliais. Česnaką pasmulkiname, laiškinius česnakus supjaustome smulkiais gabalėliais. Salotas gardiname sezamo sėklomis, šlakeliu aliejaus ir sojų padažo.

7.
Į lėkštę dedame makaronų, ant viršaus triušienos kukulius. Patiekiame kartu su morkų salotomis.




admin · 2023-04-23 12:00 · 303 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt