TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Trapios tešlos sausainiai su saulėgrąžomis
Trapios tešlos sausainiai su saulėgrąžomis

Porcijų skaičius: 32


INGREDIENTAI:
Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
125 gramai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį vandens (šalto)
Viršui:
200 gramų saulėgrąžų
60 gramų cukraus
60 gramų medaus
60 gramų grietinėlės (30 % riebumo)
40 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį berti miltus, cukrų, druską ir išmaišyti.

2.
Sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į dubenį su miltų mišiniu ir pirštais sutrinti iki trupinių.

3.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti, supilti į dubenį su trupiniais. Išmaišyti šakute. Įpilti kelis šaukštus vandens ir minkyti tešlą. Vandens nereikia pilti daug, tik tiek, kad išsiminkytų tešla.

4.
Tešlą iškočioti iki 4 mm storio lakšto, išspausti maždaug 8 cm skersmens apskritimus. Jei limpa, pabarstyti miltais stalviršį ir tešlą.

5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainius.

6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.

7.
Viršui į puodą berti cukrų, dėti medų, pilti grietinėlę, sudėti sviestą ir išlydyti, tuomet nuolat maišant pavirti 1 minutę. Suberti saulėgrąžas ir išmaišyti.

8.
Sausainius ištraukti, sudėti po 1 šaukštelį saulėgrąžų ir dar dėti kepti iki kol apskrus.




admin · 2023-05-04 03:00 · 472 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt