INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių
500 gramų raugintų kopūstų
1 pundelis žalumynų
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį pipirų (žirneliais)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį maltos raudonosios paprikos
pagal skonį česnako miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šonkauliukus nuplauti, gerai nusausinti. Pabarstyti druska, pipirais, paprikos milteliais, česnako milteliais. Gerai įtrinti, palikti pastovėti.
2.
Į keptuvę dėti šonkaulius ir apkepti iš abiejų pusių.
3.
Į puodą dėti raugintus kopūstus, šonkaulius, lauro lapą, pipirų žirnelius. Įpilti vandens, uždengti dangtį ir troškinti ant vidutinės kaitros apie 1 valandą iki kol mėsa bus minkšta.
4.
Žalumynus susmulkinti, suberti ant šonkauliukų. Labai tinka tiekti su bulvėmis.