INGREDIENTAI: 400 gramų lašišos filė (apytikriai)
pagal poreikį vynuoginių pomidorų
Marinatui:
2 skiltelės česnako
2 šaukšteliai džiovintas rozmarinas
2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)
1 šaukštelis citrinų sulčių
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180-200 ° C ir įjungti grilio rėžimą.
2.
Lašišą supjaustyti nedideliais, vieno kąsnio kubeliais.
3.
Į dubenį berti rozmariną, įspausti česnaką, pilti alyvuogių aliejų, citrinos sultis, berti citrinos žievelę, druską su pipirais, išmaišyti.
4.
Į paruoštą marinatą sudėti kubeliais pjaustytą lašišą ir palikti marinuotis 10 minučių. Tuomet lašišą išimti, į tą patį marinatą sudėti pomidorus, išmaišyti.
5.
Lašišą ir pomidorus suverti ant iešmelių paliekant nedidelius tarpelius.
6.
Kepti iki 180-200 ° C įkaitintos orkaitės viduryje apie 8 minutes grilio rėžime, vieną kartą iešmelius apverčiant.
7.
Iškepus patiekti iš karto. Skanu tiekti su rudaisiais ryžiais arba gaiviomis salotomis.