TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Žalioji šakšuka su špinatais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
100 gramų špinatų
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas cukinijų (nedidelės)
1 vienetas žaliosios paprikos (nedidelės)
2 saujos žaliųjų žirnelių (tinka ir švieži, ir šaldyti)
3 skiltelės česnako (apytiksliai)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
1 gabalėlis imbiero (2-3 cm)
1 saujelė svogūnų laiškų (smulkintų)
pagal skonį kumino
pagal skonį kalendros (maltos)
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus (arba sviesto )

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sutarkuokite cukiniją, supjaustykite daržoves, jei naudosite ką šaldyto – atitirpinkite apliedami karštu vandeniu.

2.
Įkaitinkite keptuvę, įlašinkite aliejaus arba ištirpinkite sviestą. Pradėkite kepinti daržoves – pirmiausia, paprikas, tarkuotą cukiniją, tada špinatus.

3.
Sudėkite smulkiai kapotus česnakus, smulkintus svogūno laiškus, žirnelius.

4.
Pagal skonį pagardinkite prieskoniais – kuminu, kalendra, druska, įtarkuokite imbiero.

5.
Galiausiai, viską pašlakstykite pusės laimo sultimis. Leiskite viskam bent kelias minutes pasitroškinti.

6.
Daržovėms gražiai apkepus, kaip ir originaliojoje šakšukoje, keptuvėje šaukštu padarykite duobutes, į kurias įmuškite kiaušinius.

7.
Kai kiaušiniai iškeps iki norimo tvirtumo (man patinka, kai baltymas iškepa, o trynys lieka skystas), tiekite.

8.
Patiekdami galite pabarstyti mėtos lapeliais, pašlakstyti šlakeliu žaliosios citrinos sulčių, pabarstyti smulkintu fetos sūriu ar avokadu.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2024-04-28 03:33 · 187 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt