TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Šventinis mėsos vyniotinis su šonine
Šventinis mėsos vyniotinis su šonine

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
500 gramų kiaulienos šoninės (apytikriai, šviežios)
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį persilado prieskonių
pagal poreikį sviesto (naudojau lydytą)
pagal skonį barbekiu padažo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaulienos šoninę supjaustyti juostelėmis, pagardinti prieskoniais mėsai, pipirais, persiladu.

2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, ant dugno sudėti dalį šoninės juostelių.

3.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Burokine tarka sutarkuoti morką, smulkiai supjaustyti svogūnus, suberti į keptuvę ir kepti kol iškeps.

4.
Kiaulienos faršą dėti į dubenį, berti prieskonius mėsai, pipirus, persiladą, sudėti apkepusias daržoves, išmaišyti.

5.
Į kepimo formą ant šoninės sudėti paruoštą faršo įdarą ir ant viršaus sudėlioti likusias šoninės juosteles.

6.
Viršų uždengti su aliuminio folija.

7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes, tuomet nuimti foliją ir kepti dar apie 15 minučių.

8.
Kitą kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, iš orkaitės išimti vyniotinį, jį apversti į paruoštą kepimo formą, sutepti barbekiu padažu ir dėti atgal į orkaitę kepti dar 10 - 15 minučių.




admin · 2024-04-30 15:33 · 180 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt