INGREDIENTAI: 300 gramų braškių
300 gramų rabarbarų
100 gramų biskvitinių sausainių (naudojau „Savoiardi“ damų pirštelius)
50 gramų cukraus
0.5 vieneto citrinų (reikės išspaustų sulčių)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
125 mililitrai vandens
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
190 gramų grietinėlė, 36% riebumo
65 gramai cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų (reikės išspaustų sulčių)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
pagal poreikį braškių (nebūtina)
pagal poreikį mėtų (nebūtina)
pagal poreikį migdolų drožlių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia išvirkite braškių ir rabarbarų tyrę. Į puodą suberkite riekelėmis supjaustytus rabarbarus, perpus (ar į keturias dalis) perpjautas braškes, suberkite cukrų, įspauskite citrinos sultis, pagardinkite vanilės ekstraktu ir žiupsniu druskos. Išmaišykite. Leiskite pastovėti apie 10 minučių, kol braškės išskirs savo sultis.
2.
Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol masė užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir vis pamaišydami virkite dar apie 10 minučių, kol rabarbarai ir uogos taps visai minkšti, sukris.
3.
Braškių ir rabarbarų tyrę atidėkite į šalį ir atvėsinkite.
4.
Paruoškite mišinį sulaistymui. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vandenį, cukrų ir citrinos sultis, kol cukrus ištirps.
5.
Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės ekstraktą. Plakite, kol produktai susimaišys.
6.
Toliau nuolat plakdami vidutiniu greičiu, pamažu supilkite grietinėlę. Tada plakiklio greitį padidinkite ir plakite toliau, kol susiformuos tvirtos, tirštos putos. Neperplakite! Įmaišykite citrinos sultis.
7.
Susluoksniuokite. Sausainius sulaužykite norimo dydžio gabalėliais. Gabalėlius trumpam merkite į sulaistymui skirtą mišinį ir dėkite ant stiklinių dugno.
8.
Ant viršaus paskleiskite šaukštą braškių ir rabarbarų tyrės. Ant tyrės – dėkite porą šaukštų maskarponės ir grietinėlės kremo.
9.
Toliau stiklinėse pakaitomis sluoksniuokite sausainius, braškių ir rabarbarų tyrę, ir kremą, kol baigsite visus produktus. Palaikykite šaldytuve bent porą valandų ar pernakt.
10.
Papuoškite. Prieš patiekiant desertą papuoškite šviežiomis braškėmis, mėtų lapeliais, migdolų riekutėmis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje