TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Veganiškos spurgos
Veganiškos spurgos

Porcijų skaičius: 15


INGREDIENTAI:
280 gramų sojų pieno (ar kitas mėgstamas augalinės kilmės)
7 gramai sausų mielių
55 gramai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
400 gramų miltų
50 gramų aliejaus (kokosų ar kito mėgstamo ne itin stipraus kvapo)
200 gramų uogienės (galima ir nedėti)
Kepimui:
1 litras aliejaus
Papuošimui:
200 gramų cukraus
1/4 šaukštelio cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šiek tiek pašildome pieną (jei turite termometrą, kaitiname iki 35-40 C). Įmaišome sausas mieles ir cukrų. Paliekame keletui minučių, kol mielės suveiks - pienas suputos.

2.
Dubenyje ar stacionaraus kombaino dubenyje sumaišome miltus su druska. Supilame mieles ir pradedame minkyti tešlą. Kai ji susijungia į vieną, supilame aliejų ir minkome, kol tešla taps vientisa ir nebelimpanti prie dubens sienelių.

3.
Išverčiame tešlą į lengvai aliejumi išteptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kol padvigubės, apie 1 valandą.

4.
Išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiojame į 1.5 - 2 cm storio apskritimą.

5.
Stikline ar specialia formele išspaudžiame apskritimus.

6.
Imame vieną kepimo popieriaus lapą ir jį sukarpome juostomis ir tuomet kvadratėliais dvigubai didesniais nei išspaustos spurgos.

7.
Dedame po spurgą ant kiekvieno lapelio. Juos išdėliojame kepimo skardoje ar ant lentelės kiek atokiau vieną nuo kito. Pridengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kol padvigubės, apie 40-60 minučių.

8.
Plačiame puode įkaitiname aliejų. Ar jis įkaitęs patikriname baltos duonos gabaliuku - jį įmetus jis turėtų paruduoti/apkepti per keletą minučių.

9.
Kepame spurgas: imame po vieną popierėlį, ant kurio yra pakilusios spurgos, ir atsargiai, apversdami (kad popierius liktų viršuje, už jo laikome), panardiname spurgas į aliejų ir švelniai nuimame popierių.

10.
Kepame po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

11.
Išimame ir paliekame ant virtuviniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

12.
Plačiame dubenyje sumaišome cukrų su cinamonu. Dar šiltas spurgas apvoliojame šiame mišinyje. Išdėliojame spurgas lėkštėje.

13.
Pusę spurgų įdariau svarainių uogiene, naudodama konditerinį maišelį, o kitą pusę palikau be įdaro. Šios spurgos skaniausios tą pačią dieną.




admin · 2024-05-11 03:33 · 288 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt