INGREDIENTAI: 3 vienetai cukinijų (nedidelių)
350 mililitrų pieno
300 gramų mocarela sūrio (tarkuoto, galima keisti fermentiniu ar kitu mėgiamu)
50 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
30 gramų sviesto
30 gramų kvietinių miltų
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis provanso žolelių (arba itališkų ar kitų žolelių)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 190°C laipsnių (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Cukinijas supjaustyti maždaug 3 mm storio griežinėliais.
3.
Sviestą ištirpinti didesnėje keptuvėje ar puode. Berti smulkintą česnaką ir pakepti apie 30 sekundžių. Suberti miltus ir maišant pakepti apie 1 minutę. Tuomet nuimti keptuvę nuo kaitros ir maišant šluotele supilti apie trečdalį pieno. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Maišant šluotele supilti likusį pieną ir suberti provanso žoleles.
4.
Grąžinti keptuvę ant vidutinės kaitros. Kaitinti nuolat maišant iki padažas sutirštės, taps kremiškesnis. Išjungti kaitrą ir suberti 100 gramų mocarelos sūrio ir visą kietąjį sūrį. Gerai išmaišyti, kad sūris ištirptų. Paragauti ir, jei norisi, pagardinti padažą trupučiu druskos.
5.
Į kepimo indą (naudojome apvalų 23 cm skersmens) sudėlioti sluoksnį cukinija. Jas aptepti trečdaliu padažo. Pabarstyti trupučiu pipirų, užberti trečdalį likusio mocarelos sūrio. Vėl dėlioti cukinijų sluoksnį, paskirstyti antrą trečdalį padažo, pabarstyti pipirais ir mocarela. Galiausiai sudėti paskutinį cukinijų sluoksnį, aptepti likusiu padažu ir pabarstyti likusiu sūriu
6.
Kepti įkaitintos iki 190°C laipsnių orkaitės viduryje apie 20-30 min - iki apkepo viršus šiek tiek apskrus.
7.
Patiekiant galima papuošti čiobreliais ar kitais žalumynais.