INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo viščiuko
4 skiltelės česnako
3 šaukštai sviesto
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių
1 pundelis rozmarinų šakelių
1 pundelis čiobrelių šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Marinatui:
1.5 litro sprite
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viščiuką dedame į dubenį, užpilame limonadu. Padedame į šaldytuvą marinuotis, geriausia per naktį.
2.
Į dubenėlį dedame sviestą, įtarkuojame česnaką, pabarstome paprikos milteliais, pipirais ir druska. Pasmulkiname rozmariną ir čiobrelius, suberiame į dubenėlį su sviestu.
3.
Išimame viščiuką iš marinato, nusausiname ir ištriname sviesto mišiniu.
4.
Dedame viščiuką į kepimo indą ir kepame įkaitintoje orkaitėje iki 220 C laipsnių temperatūros apie 45 - 60 min.
5.
Kai viščiukas išskirs sultis, jas su šaukštu kelis kartus užpilti ant viščiuko, tuomet mėsa išliks sultingesnė ir odelė neperkeps.