INGREDIENTAI: 300 gramų varškės (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
40 gramų kietojo sūrio
2 šaukštai miltų (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį džiovintų petražolių
pagal skonį česnako granulės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį. Sutarkuoti sūrį ir suberti į dubenį su varške, tuomet suberti petražoles, česnako granules, druską ir miltus, viską gerai išmaišyti. Masė turi būti kiek lipni.
2.
Tuomet drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus.
3.
Į puodą įpilti vandens ir įberti druskos, užvirti.
4.
Į verdantį vandenį dėti virtinukus ir jiems iškilus į paviršių pavirti dar 4 - 5 minutes.
5.
Virtinukus galima patiekti su grietinės ir sviesto padažu.