INGREDIENTAI: 100 gramų šokoladinių sausainių (arba vanilinių ar kitų mėgstamų)
30 mililitrų kavos
250 gramų maskarponės sūrio (šalto)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
50 gramų cukraus pudros (arba pagal skonį)
Vyšnioms:
250 gramų vyšnių (naudojau šviežias, bet tinka ir šaldytos)
1 šaukštas cukraus (pagal skonį, nebūtina)
Patiekiant:
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vyšnias perpjauti pusiau, išimti kauliukus, dėti į prikaistuvį, berti cukrų ir kaitinti ant nedidelės kaitros iki iš vyšnių išsiskirs šiek tiek sulčių ir ištirps cukrus (jei vyšnios nėra labai sultingos, galima dar papilomai įpilti šaukštą vandens). Nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti.
2.
Sausainius susmulkinti. Tai labai patogu daryti juos sudėjus į šaldymui skirtą maišelį, tuomet sutrinti kočėlu. Arba, jei turite, galima sutrinti elektriniu maisto smulkintuvu. Sausainius sumaišyti su kava.
3.
Į dubenį dėti maskarponę, pilti grietinėlę, berti cukraus pudrą ir plakti elektriniu plaktuvu iki masė ims laikyti formą.
4.
Į norimas desertines ar tiesiog stiklines dėti maskarponės kremo, tuomet vyšnių masės, šiek tiek sausainių trupinių ir taip sluoksniuoti iki kol neliks ingredientų. Desertus dėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad maloniai atvėstų.
5.
Prieš tiekiant pabarstyti kakava.