INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
2 šaukštai grietinės (ar graikiško jogurto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
400 gramų slyvų (galima keisti abrikosais, persikais, nektarinais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įsijoti miltus su kepimo milteliais, berti cukrų ir vanilinį cukrų. Įmušti kiaušinį ir sudėti gabalėliais pjaustytą šaltą (būtinai!) sviestą ir grietinę. Visą mišinį trinti pirštais, kol susiformuos stambūs trupiniai.
2.
Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliuką ir supjaustyti skiltelėmis.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, suberti du trečdalius tešlos, paspaudžiant delnais suformuoti pagrindą ir kraštelius. Ant viršaus sudėlioti slyvas ir viršų pabarstyti likusiais tešlos trupiniais.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie30 - 40 minučių. Iškepusį atvėsinti kambario temperatūroje.