INGREDIENTAI: 500 gramų maskarponės sūrio
398 gramai kondensuoto pieno, saldinto
320 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis" šokoladinius)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų sviesto
100 mililitrų vandens
77 gramai braškių želė
15 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilės
2 šaukštai citrinų sulčių
pagal poreikį braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti maisto smulkintuvu arba dėti į šaldymui skirtą maišelį ir sutrinti kočėlu, suberti į dubenį.
2.
Sviestą ištirpinti, supilti į dubenį su sausainių trupiniais, išmaišyti.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą sausainių masę ir tolygiai suspausti, kad būtų tvirtas pagrindas. Tuomet dėti į šaldytuvą, kad pastingtų iki kol bus ruošiami kiti ingredientai pyragui.
4.
Želatiną berti į dubenėlį, pilti vandenį ir palikti brinkti 30 minučių, tuomet ištirpinti garų vonelėje ir atvėsinti.
5.
Į dubenį dėti maskarponės sūrį, supilti kondensuotą pieną, dėti vanilę, išplakti iki vientisos masės.
6.
Į kitą dubenį pilti grietinėlę, išplakti elektriniu plakikliu iki purumo. Paruoštą grietinėlę sukrėsti į maskarponės masę ir sumaišyti.
7.
Paruoštą masę sudėti į kepimo formą, dėti į šaldytuvą ir palikti stingti.
8.
Viršui paruošti, į dubenį berti želė, užpilti 250 ml karšto vandens, gerai išmaišyti. Ir palikti atvėsti.
9.
Ant jau sustingusio pyrago sudėlioti uogas. Supilti pravėsusią želė. Tuomet dėti į šaldytuvą stingti maždaug 1 – 2 valandoms.