INGREDIENTAI: Kukuliams:
800 gramų maltos kiaulienos
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
2 saujos kopūstų (tarkuoto burokine tarka)
1 pundelis petražolių (nedidelio)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
300 mililitrų sultinio
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas sviesto
1/3 stiklinės balto vyno (gali būti nealkoholinis)
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 šaukštelis vorčesterio padažo
1 žiupsnelis malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kukuliams į dubenį dėti faršą. Smulkiai supjaustyti svogūną, susmulkinti česnaką ir petražoles, sudėti į dubenį su faršu, tuomet dėti kopūstą, berti druską, pipirus, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.
2.
Rankomis formuoti mažus kukuliukus.
3.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, tuomet pilti aliejų, sudėti paruoštus kukuliukus ir kepti, iki kol švelniai apskrus. Kepti reikia, kad kukuliai nesiliestų vienas su kitu ir būtų patogu vartyti, iškeptus kukulius atidėti į šoną.
4.
Padažui paruošti, į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, berti miltus, nuolat maišant kepti apie 1 minutę. Tuomet pilti vyną, nuolat maišyti ir kaitinti apie 2 minutes.
5.
Supilti sultinį, vėl viską gerai išmaišyti, virti 3 minutes, dėti garstyčias, pilti vorčesterio padažą, berti maltą muskatą, druską, pipirus ir kaitinti apie 2-3 minutes, tuomet dėti grietinę, viską išmaišyti.
6.
Užvirus padažui sudėti kukulius atgal į keptuvę, dar porą minučių pakaitinti ir paskirstyri padažą ant visų kukulių.