TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Cecilija Cilė Steigintas Dargintė
Vasariška voveraičių sriuba
Vasariška voveraičių sriuba

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
2 litrai vandens
0.5 litro voveraičių (apvirtų)
3 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai ryžių
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai sviesto
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskutame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Morką nuskutame ir supjaustome šiaudeliais.

2.
Svogūną su morka pakepinami svieste, kol suminkštės.

3.
Bulves ir ryžius sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir užkaičiame virti. Kai užvirs, sudedame voveraites ir apkeptas daržoves. Pagardiname druska, pipirais. Paverdame apie 20 minučių.

4.
Tada sriubą paskaniname grietine ir krapais. Pakaitiname dar apie 5 minutes. Išjungiame ugnį ir ragaujame.




admin · 2024-05-26 03:33 · 189 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt