INGREDIENTAI: 400 gramų vyšninių pomidorų (apytikriai)
1 vienetas mocarela sūrio (apie 120 gramų)
100 mililitrų grietinėlės (riebios)
3 skiltelės česnako
1 šaukštas pesto padažo (arba pagal skonį)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį baziliko lapelių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Stracciatellai pagaminti mocarelą perplėšiam ir pirštais sutrupinam, pagardinam žiupsneliu druskos, gerai sumaišom su grietinėle. Dedam į šaldytuvą (galima pasiruošti iš vakaro, tada laikyti sandariame indelyje).
2.
Pomidoriukus beriam į skardą, įspaudžiam česnaką, pabarstom druska, pipirais, dosniai pašlakstom alyvuogių aliejumi. Išmaišom, kad tolygiai viskuo pasidengtų. Kepam iki 220C įkaitintos orkaitės viduryje 25-30 min (iki pomidorai sutrūkinės ir švelniai skrustels).
3.
Karštus pomidoriukus dedam į dubenį. Ant viršaus - stracciatella sūrį ir pesto padažą (kartais pesto sumaišau su keptais pomidorais, čia kaip kam labiau). Papuošiam bazilikais.