INGREDIENTAI: 2 lapai sluoksniuotos tešlos
100 gramų juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai kietojo sūrio (Džiugo, parmezano ar kt.)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas rozmarino
1 šaukštas sezamo sėklų
1 šaukštelis garstyčių
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių.
2.
Į virtuvinį kombainą, su S formos peiliais, dėkite alyvuoges, smulkintą rozmariną, tarkuotą sūrį, pertrintą česnaką, pilkite alyvuogių aliejų ir garstyčias. Sumalkite viską į košę.
3.
Iš vieno sluoksniuotos tešlos gabalo tiesiai ant kepimo popieriaus suformuokite apskritimą, tolygiai aptepkite gauta mase. Iš kito sluoksniuotos tešlos gabalo suformuokite dar vieną lygiai tokį patį apskritimą ir dėkite ant viršaus. Su visu kepimo popieriumi perkelkite ant kepimo skardos.
4.
Viduryje apskritimo statykite nedidelę stiklinaitę, pradedant nuo centro visą tešlą supjaustykite juostelėmis. Centre jos bus siauresnės, išorėje kur kas platesnės. Susukite kiekvieną juostelę 5-6 kartus. Patepkite lengvai plaktu kiaušiniu, paberkite sezamų sėklomis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
5.
Išėmus iš orkaitės leiskite gerai atvėsti, tik tada atsargiai perkelkite ant didelės lėkštės arba paprasčiausiai ant medinės pjaustymo lentutės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"