INGREDIENTAI: 800 gramų lašišos filė (4 gabalėlių po apytikriai 200 gramų)
450 gramų makaronų
350 gramų grietinėlės, liesos (apytikriai)
220 gramų špinatų (šaldytų)
100 gramų mocarela sūrio (be skysčio, tarkuoto arba kito mėgiamo sūrio)
40 gramų sviesto (apytikriai)
10 vienetų vyšninių pomidorų (apytikriai)
1 žiupsnelis malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą pilti vandenį, berti makaronus, užvirti, suberti makaronus ir virti apie 10 minučių iki kol suminkštės, bet nebus visiškai išvirę. Tuomet nukošti.
2.
Lašišos gabalėlius pabarstyti druska, pipirais, česnako milteliais ir atidėti.
3.
Į prikaistuvį pilti grietinėlę, dėti špinatus, pakaitinti, kad jie atitirptų, berti druską, pipirus, muskatą.
4.
Paruoštą grietinėlės ir špinatų masę supilti į į dubenį su makaronais ir išmaišyti.
5.
Makaronus suberti į kepimo formą, suberti mocarelą, tuomet sudėti lašišos kepsnelius, tarp jų sudėti per pusę perpjautus pomidoriukus, ant kiekvieno lašišos kepsnelio sudėti po juostelę sviesto.
6.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.