INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo ėrienos kumpio
200 mililitrų balto vyno
200 gramų lašinukų
2 vienetai artišokų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį česnako
pagal skonį lauro lapų
pagal skonį rozmarino
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ėriuko kumpį su peiliu kas kelis centimetrus įpjauname. Į kiekvieną įpjovą dedame po česnako skiltelę, rozmarino. Lauro lapelius apsukame smulkintais lašiniais ir dedame ant kumpio.
2.
Mėsą šauname į orkaitę arba grilį, kepame 2,5 valandos.
3.
Kol mėsa kepa, ruošiame garnyrą. Žiedo žvynus nuimame beveik iki vidurio. Artišokam nuvalome kotelius, nupjaunam galiuką, perpjaunam pusiau. Išimam viduryje esančius nuodingus plaušelius. Gerai susmulkiname ir beriame į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi. Pakepame kelias minutes ir pilame baltąjį vyną.
4.
Leidžiame gerai pasitroškinti. Iškepusią mėsą supjaustome plonais griežinėliais, dedame artišokų garnyro ir užpilame nuo mėsos likusiu sultiniu. Skanaus!