TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Pepper steak - kiniška jautiena su paprikomis
Pepper steak - kiniška jautiena su paprikomis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų jautienos kepsnio (naudojome „Feel the Beef“ jautienos kepsnius „Minutė“)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas žaliosios paprikos
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį sezamo sėklų
Padažui:
1/4 stiklinės sojos padažo
1/4 stiklinės jautienos sultinio
1/4 stiklinės rudojo cukraus
1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
2 šaukšteliai krakmolo
0.5 šaukštelio malto imbiero

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jautieną, paprikas ir svogūną supjaustome plonomis juostelėmis.

2.
Paruošiame padažą: indelyje sumaišome visus ingredientus.

3.
Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame jautieną (būtų gerai, kad jautienos gabalėliai per daug nesiliestų, todėl galima kepti dalimis. Kepant tokiu būdu mėsa apskrus, o ne išsitroškins).

4.
Mėsą kepame keletą minučių ant didelės kaitros pavartydami, kol jautienos gabalėliai gražiai apskrunda. Apkepusią mėsą atidedame.

5.
Keptuvėje įkaitiname dar šiek tiek aliejaus, dedame svogūną ir paprikas, maišydami kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.

6.
Į keptuvę grąžiname jautieną, supilame padažą ir maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.

7.
Patiekiame pabarstę sezamų sėklomis.

8.
Kaip garnyras puikiai tinka virti ryžiai arba kiaušininiai makaronai.




admin · 2024-06-06 03:33 · 147 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt