INGREDIENTAI: 600 gramų bulvių
70 mililitrų sultinio
0.5 vieneto svogūnų (labai smulkiai pjaustyto)
2 šaukštai obuolių acto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Patiekiant:
šiek tiek svogūnų laiškų (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves išvirkite su lupenomis, nusunkite ir leiskite truputį atvėsti.
2.
Šiltą sultinį supilkite į didesnį dubenėlį, kuriame bus salotos, sumaišykite su pjaustytu svogūnu, actu, aliejumi, trupučiu druskos ir pipirų.
3.
Bulves, dar šiltas, bet nedeginančias rankų, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir suberkite į dubenį su padažu. Gerai sumaišykite, leiskite pastovėti apie 5 minutes, tada vėl sumaišykite ir pagardinkite druska ir pipirais, jei dar reikia.
4.
Paberkite pjaustytais svogūnų laiškais arba petražolėmis ir mėgaukitės dar šiltomis arba pamarinuokite dar porą valandų valgykite šaltas kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"