INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių
500 gramų bulvių (mažų, šviežių)
6 vienetai silkių filė (naudojome VIČI tradicinę su aliejumi)
200 gramų grietinėlės sūrio
1 vienetas obuolių
50 gramų sviesto
1 vienetas žaliųjų citrinų
90 gramų raudonieji ikrai
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 pundelis krapų (šviežių)
1 pundelis laiškinių česnakų
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštas citrinų sulčių
pagal poreikį juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius ir bulves atskirai išvirkite pasūdytame vandenyje.
2.
Supjaustykite obuolį. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, laiškinį česnaką ir krapus.
3.
Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Retkarčiais pamaišykite ir palikite puode, kol įgaus šviesiai rudą atspalvį. Atvėsinkite.
4.
Kreminį sūrį sumaišykite su citrinos sultimis, garstyčiomis, žiupsneliu druskos ir sviestu.
5.
Paskirstykite padėkle visus ingredientus ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Patiekite su citrininiu kremu. Nedvejodami užtarkuokite laimo žievelės. Skanaus.