INGREDIENTAI: 4 litrai raudonųjų serbentų
2 kilogramai cukraus
2 vienetai apelsinų (šviežių, kvapnių)
25 gramai pektinas (arba uogienių cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Serbentus ir apelsinus gerai išplauti, tuomet išspausti sulčiaspaude. Jei sulčiaspaudės nenaudojate, uogas reikia trumpai pakaitinkite, tuomet išspauskite sultis per marlę, iš apelsino rankiniu būdu išspauskite sultis ir nutarkuokite žievelę.
2.
Paruoštą sulčių masę supilti į puodą, berti 1.5 kg cukraus ir virti iki kol užvirs.
3.
Į dubenį berti likusį cukrų, pektino miltelius, išmaišyti ir maišant suberti į uogų masę.
4.
Masei užvirus, nugriebti susidariusias putas ir virti apie 5 minutes.
5.
Karštą masę supilti i stiklainius, užsukti ir apversti.
Patarimai:
•
Jei pektino nenaudosite tuomet uogas pavirkite, tuomet atvėsinti, išspausti, berti cukraus ir vėl virti. Tokiu būdu iš žievelių natūralus pektinas išsiskiria.