INGREDIENTAI: 80 gramų mėsos
80 gramų lašinukų
1 stiklinė perlinių kruopų (virtų)
1 stiklinė kvietinės kruopos (smulkių, virtų)
1 stiklinė košė (virtos, "Senelio")
1 stiklinė kraujas (šviežio)
2 vienetai svogūnų
1 žiupsnelis himalajų druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį maltų lauro lapų
2 vienetai vyšninių pomidorų (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Perlines kruopas palaikyti užmerktas 2 valandas, išvirti pasūdytam vandenyje.
2.
Atskirai išvirti kvietines kruopas ir "Senelio" košę (skirtingas virimo laikas ).
3.
Lašinukus, mėsą ir 1 svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais.
4.
Keptuvėje pirmiausiai paspirginti lašinukus, išgriebti spirgučius, į riebalus sudėti smulkintą mėsą, pakepti 5 min., suberti svogūnus, dar truputį pakepti, nuimti nuo ugnies, sudėti spirgučius, suberti druską ir prieskonius išmaišyti, užpilti ant į dubenį sudėtų visų kruopų, įpilti kraują, gerai išmaišyti.
5.
Viską sudėti į kepimo indą, pašauti į įkaitintą iki 200 C laipsnių orkaitę. Kepti 1 valandą. Išversti į lėkštę, papuošti antru riekelėmis supjaustytu svogūnu, išpjaustytais pomidorais.
6.
Valgyti karštą, galima su grietine, man labiau patinka su švelniom prancūziškom garstyčiom.