INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (jaunų)
300 gramų grūdėtos varškės
4 vienetai kiaušinių
0.5 vieneto svogūnų (smulkinto)
3 šaukštai kvietinių miltų
1 sauja žalumynų (smulkintų krapų, svogūnų laiškų, baziliko lapelių)
2 skiltelės česnako (smulkinto)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
pagal poreikį sūdytos lašišų filė
pagal poreikį krapų
pagal poreikį jogurto (arba grietinės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sutarkuojame cukiniją per burokinę tarką. Nuspaudžiame susidariusį skystį. Į cukinijų masę įmaišome smulkintą svogūną, česnaką, žalumynus. Įmušame kiaušinius, suberiame varškę ir pagardiname druska, pipirais.
2.
Masę pilame į kepimo indą.
3.
Kepame apie 40 minučių iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
4.
Patiekiame su lašiša, krapais ir jogurtu arba grietine.