TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Varškinės tešlos pynė su šokoladiniu Nutella kremu
Varškinė pynė su šokoladu

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 gramų miltų
125 gramai kreminės varškės
100 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
100 mililitrų aliejaus
60 gramų cukraus
2.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek vanilės aromato
Įdarui:
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų šokoladinio kremo nutella
1 vienetas kiaušinių (mažų)
50 gramų maltų migdolų
50 gramų lazdyno riešutų (maltų)
šiek tiek cinamono
Pabarstymui:
50 gramų migdolų (smulkintų)
šiek tiek cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai varškę išmaišyti su cukrumi ir druska, pilti pieną, aliejų, vanilę, dar kartą pamaišyti, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Miltų gali reikėti truputėlio daugiau. Padalinti tešlą į dvi lygias dalis.

2.
Įdarui šokoladą ištirpinti garų vonelėje, įmaišyti šokoladinį kremą, suberti maltus riešutus, cinamoną, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.

3.
Stalą pabarstyti miltais, iš tešlos iškočioti 25x35 centimetrų stačiakampius. Juos ištepti įdaru, susukti į vyniotinį, perpjauti išilgai per pusę ir pjūviu į viršų supinti pynutes.

4.
Sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, viršų pabarstyti smulkintais migdolais. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 25 - 30 minučių.

5.
Išėmus iš orkaitės uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu ir leisti atvėsti. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.




admin · 2024-06-20 15:33 · 143 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt