INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos krūtinėlės
2 vienetai pomidorų
80 gramų fermentinio sūrio
2 skiltelės česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiekvienoje krūtinėlėje padaryti po 6 - 7 įpjovas, neįpjaunant iki galo.
2.
Krūtinėles sudėti į dubenį, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti vištienos prieskoniais, pipirais, įspausti česnako, gerai įtrinti. Jei neskubate, galima palikti bent pusvalandžiui marinuoti.
3.
Pomidorus ir sūrį supjaustyti į tiek dalių, kiek įpjovų padarėte.
4.
Krūtinėles perdėti į kepimo formą, į kiekvieną įpjovą dėti po gabalėlį pomidoro, sūrio.
5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
Patarimai:
•
Tikslus kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio vištienos krūtinėles naudosite. Jei namuose turite mėsos termometrą, po 20 minučių kepimo, galima patikrinti vištieną - kai temperatūra storiausioje krūtinėlės vietoje siekia 75 laipsnius, tuomet ji iškepusi.