INGREDIENTAI: 1 litras vištienos sultinio (arba daržovių)
500 gramų pievagrybių (naudojau ruduosius, bet tinka ir baltieji)
400 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba krūtinėlės, bet tada virkite trumpiau)
100 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (arba grietinės)
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
10 vienetų saulėje džiovintų pomidorų
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti,, vištienos šlaunelių mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais.
2.
Didesniame puode įkaitinti aliejų. Suberti svogūnus su česnakais ir maišant pakepti 3-4 min.
3.
Dėti šlaunelių mėsą. Maišant kepti iki nebebus rausva.
4.
Supilti sultinį, dėti lauro lapus ir prieskonius (raudonėlį, čiobrelį, baziliką). Užvirinti, tada kaitrą sumažinti iki minimalios, uždengti puodą dangčiu ir virti apie 15 min.
5.
Kol sriuba verda, pasiruošti pievagrybius. Juos supjaustyti griežinėliais, o saulėje džiovintus pomidorus - juostelėmis.
6.
Tada keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Dėti pomidorus ir maišant pakepinti 1-2 min. Dėti pievagrybius ir maišant kepti, kol sukris ir šiek tiek apskrus.
7.
Į sriubą sudėti iškepusius grybus. Pilti grietinėlę, įtarkuoti sūrį ir išmaišyti, kad sūris ištirptų.
8.
Sriubą pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Patiekiant galima papuošti bazilikų lapeliais ar kitais žalumynais.