INGREDIENTAI: 1 kilogramas varškės 9%
400 mililitrų pieno
4 vienetai kiaušinių
10 griežinėlių konservuotų ananasų
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai manų kruopų
šiek tiek druskos
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių (kepimo formai ištepti)
1 šaukštelis sviesto (kepimo formai ištepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Manų kruopas išviriau su pienu.
2.
Varškę su cukrumi, kiaušiniais ir manų koše sutryniau elektriniu trintuvu. Jeigu varškę be grūdelių, pakaks viską gerai išmaišyti.
3.
4 ananasų griežinėlius supjausčiau mažais gabaliukais ir įmaišiau į varškės masę.
4.
Paruoštą masę supyliau į stiklinį kepimo indą, išteptą sviestų ir džiūvėsėliais. Ant viršaus sudėjau likusius ananasų griežinėlius.
5.
Kepiau 180 C laipsnių orkaitėje 45 - 50 minučių, indą dėjau į neįkaitintą orkaitę. Iškepusį apkepą šiek tiek atvėsinau, kad būtų lengviau pjaustyti.