TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-22 12:56
Tortas su maskarponės kremu „Drugelis“
Tortas su maskarponės kremu „Drugelis“

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
125 gramai sviesto (+trupučio formai aptepti)
100 mililitrų cukraus pudros
60 gramų kvietinių miltų
60 gramų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Sulaistymui:
100 mililitrų apelsinų sulčių
Kremui:
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
190 gramų maskarponės sūrio
125 gramai cukraus
1 vienetas citrinų
1 šaukštas želatinos (+100 ml vandens)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą išsukame su cukraus pudra iki purios masės. Įmušame po vieną kiaušinį ir plakame apie 5 min.

2.
Druską, vanilinį cukrų, miltus, krakmolą ir kepimo miltelius persijojame ir įmaišome į tešlą.

3.
Masę supilame į kepimo formą pateptą sviestu ir kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 C laipsnių 30 min. Dar šiltą biskvitą subadome smeigtuku ir sulaistome sultimis.

4.
Išbrinkiname vandenyje želatiną ir pakaitiname garų vonelėje, kad pilnai ištirptų (želatinos neužvirinti!). Paliekame pravėsti.

5.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų.

6.
Kitame inde išsukame sūrį su cukrumi, įspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame žievelę. Palengva sumaišome su plakta grietinėle, supilame želatiną.

7.
Biskvitą dedame atgal į formą, užspaudžiame gerai kraštus ir supilame kremą. Statome į šaldytuvą bent 6 val., o geriausia nakčiai.

8.
Išėmus iš formos perpjauname pusiau ir sudedame šonais į vidų. Pavyksta tarsi drugelis. Puošiame uogomis.




admin · 2024-06-24 15:33 · 217 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt